0.00
0
ΑΓΟΡΑ

Το ταχύτερο μηχάνημα εξόρυξης παγκοσμίως
ετοιμοπαράδοτο

110TH/S

ANTMINER S19PRO

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε την πρώτη Ελληνική παρουσίαση του
ANTMINER S19PRO της BITMAIN.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ

ΕΥΚΟΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τι είναι;

Συχνές ερωτήσεις

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα. Είναι δηλαδή ένα είδος ψηφιακού χρήματος, το οποίο βασίζεται σε μια τεχνολογία υπολογιστών (κρυπτογράφηση) για την ασφάλεια των συναλλαγών ανάμεσα στους κατόχους του. Δεν υπάρχει σε υλική μορφή (όπως ένα χαρτονόμισμα ή ένα κέρμα) και δεν εξαρτάται από Κυβερνήσεις και Τράπεζες.

Το κλασικό χρήμα, όπως το ξέρουμε, το «τυπώνουν» και το ελέγχουν οι Κυβερνήσεις. Αν αποφασίσει μια Κυβέρνηση να εκτυπώσει παραπάνω χρήματα για να διασώσει κάποια μεγάλη τράπεζα, τότε οι οικονομίες των πολιτών της χώρας που κυβερνάει χάνουν μέρος από την αξία τους. Το Bitcoin δεν ακολουθεί αυτόν τον κανόνα: από «κατασκευής» του, δεν μπορούν να υπάρξουν πάνω από 21.000.000 Bitcoins!

Για να κάνεις σήμερα μια συναλλαγή ηλεκτρονικά, αυτή θα πρέπει να περάσει μέσα από το τραπεζικό σύστημα, άρα να δώσεις λογαριασμό στην τράπεζα τι κάνεις με τα χρήματά σου και να χρεωθείς και κάποιο ποσό. Το Bitcoin δεν χρειάζεται μεσάζοντες: η όποια συναλλαγή ανάμεσα σε πρόσωπα ή και επιχειρήσεις γίνεται αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Που χρησιμεύει;​

Συχνές ερωτήσεις

Η ασφάλεια είναι ακριβώς ο κύριος λόγος ύπαρξης των κρυπτονομισμάτων. Ο τρόπος λειτουργίας του, επιτρέπει όλοι οι κάτοχοι Bitcoin να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές που έχουν γίνει, άρα να μπορούν να τις «επιβεβαιώσουν», οπότε να είναι σίγουροι ότι μια συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί, αλλά χωρίς να μπορούν να τις «διαβάσουν», άρα να δουν ο ένας τι έχει κάνει ο άλλος.

Το Μάιο του 2010 προσέφεραν 10.000 Bitcoins για δύο πίτσες, δηλαδή μια ισοτιμία όπου 1 Bitcoin άξιζε περίπου όσο 0,0033 δολάρια. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν 11 χρόνια μετά, το ένα Bitcoin αξίζει πάνω από 47.000 ευρώ! Δηλαδή οι δύο πίτσες κόστισαν, σε ισοτιμία Μαρτίου του ’21, 450 εκατομμύρια ευρώ! Φανταστείτε τι επιφυλάσσει το μέλλον!

Κάθε μέρα προστίθενται πάρα πολλές επιχειρήσεις στη λίστα με αυτές που δέχονται πληρωμές με Bitcoin, πέρα από τα φυσικά πρόσωπα που δέχονται μεταξύ τους συναλλαγές με Bitcoin. Ακόμα και τραπεζικά ιδρύματα γίνονται φιλικά προς το Bitcoin, αφού, να μην ξεχνάμε, αποτελεί και μια πολύ σημαντική επενδυτική ευκαιρία, με την διαρκή εξάπλωση της χρήσης του να ωθεί την αξία του στα ύψη.

Πως το αποκτώ;​

Συχνές ερωτήσεις

Κάθε συναλλαγή σε Bitcoin γράφεται σε ένα «τετραδιάκι» ή μπλοκ. Ειδικοί υπολογιστές με εξειδικευμένα προγράμματα «επιβεβαιώνουν» κάθε τέτοιο μπλοκ μόλις «γεμίσει», μέσω περίπλοκων υπολογισμών. Κάθε επιβεβαιωμένο μπλοκ προστίθεται στην αλυσίδα των μπλοκ ή blockchain, και ανταμείβει τον υπολογιστή με καινούρια Bitcoins. Αυτό λέγεται «εξόρυξη» και οι ειδικοί υπολογιστές miners (μεταλλωρύχοι).

Φυσικά! Υπάρχουν πλέον πανίσχυροι εξειδικευμένοι υπολογιστές, οι ASIC miners, οι οποίοι δουλεύουν συνεχώς για την παραγωγή Bitcoins και με μειωμένη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τις μέχρι πρότινος λύσεις. Στην bitcoin123 παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας προσφέρουμε τους καλύτερους ASIC miners, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, ώστε να στήσετε τη δική σας συστοιχία εξόρυξης Bitcoins.

Εννοείται! Μπορείτε να αγοράσετε ήδη υπάρχοντα Bitcoins, χρησιμοποιώντας το κλασικό χρήμα (ευρώ, δολάρια κλπ.) μέσω ενός ειδικού ανταλλακτηρίου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια από τις πιο επικερδείς και επαναστατικές μορφές επένδυσης. Στην bitcoin123, με πολύ απλό τρόπο, σύντομα θα μπορείτε να ανταλλάξετε τα ευρώ σας με Bitcoin και σε πολύ συμφέρουσες ισοτιμίες.

X